Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу Боян Станков /Боян

...
Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу Боян Станков /Боян
Коментари Харесай

Обвиниха Боян Расте за хулиганство - чака се дата за дело

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу Боян Станков /Боян Расате/ за хулиганство и телесна повреда по хулигански подбуди.

Според събраните по делото доказателства на 30 октомври към 17:30 часа Расате, дружно с група мъже и дами, неустановени по делото, нахлули в офис на Фондация " Р. Ц. Б. “ на бул. " Княз Ал. Дондуков “ в гр. София, където била проведена среща на тематика " Помощ на транссескуални лица “. Той нанесъл удар с ръка в лицето на намираща се в офиса жена. Събаряли лавици, чупили движимости, пръскали със спрейове стени и бюра. След това обвиненият Расате и неустановените нападатели напуснали офиса на Фондацията.

Наблюдаващият прокурор е решил, че хулиганството, за което на Боян Станков е повдигнато обвиняване, по своето наличие се отличава с изключителна смелост.

Разследването е стартирано в 05 РУ-СДВР под надзора на Софийска районна прокуратура и след това е изпратено по подготвеност на СГП предвид на това, че Расате е бил независим претендент за президент в изборите, планувани за 14 ноември.

След позволение на Централната изборна комисия, на Расате е повдигнато обвинение.

В хода на следствието е извършен оглед на местопроизшествието, конфискувани са следи, приобщени са материални доказателства, разпитани са голям брой очевидци и са осъществени няколко разпознавания. Изготвени са две компютърно-технически експертизи, както и съдебно-медицинска и оценителна експертизи, приложени са и редица други писмени доказателствени материали.

Обвиняемият е български жител, с висше обучение, неосъждан, се споделя още в известието на прокуратурата. Той е пуснат под гаранция от пет хиляди лв..

Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото от Софийски градски съд.

Разследването продължава по повод на неустановените по делото мъже и дами.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР